Izboljšanje drže v vaši pisarni

Delo v pisarni običajno vključuje veliko časa za sedenje na pisarniškem stolu  ter ponavadi vodi do nepravilnega položaja, ki dodaja stres strukturam v hrbtenici. Da bi se izognili razvoju ali oteževanju težav s hrbtenico, je pomembno imeti ergonomski pisarniški stol, ki podpira spodnji del hrbta in spodbuja dobro držo.

Preberite deset nasvetov za izboljšanje drže:

Kakšni ergonomski stol je najboljši?

Obstaja veliko vrst ergonomskih stolov, ki so na voljo za uporabo v pisarni. Nobena vrsta pisarniškega stola ni nujno najboljša, vendar obstajajo nekatere stvari, ki so zelo pomembne za iskanje pri dobrem ergonomskem pisarniškem stolu. Te stvari bodo posameznemu uporabniku omogočile, da bo stol dobro deloval na vse njegove potrebe. S dobrim pisarniškim stolom se boste hitro znebili bolečin v hrbtu in nogah, zato se nekaj odštetih evrov več za dober stol kasneje ne bo poznalo.

Resultado de imagem para office chairs

Kako zmanjšati bolečine v hrbtu?

Ta članek bo preučil tradicionalni pisarniški stol, pa tudi alternative stole. Največji poudarek bodo naredili stolom, ki so prilagojeni za ljudi, ki imajo težave s hrbtenico.

Katere funkcije bi moral imeti dober ergonomski pisarniški stol?

Konvencionlani stil ergonomskega stola vključuje :

Višina stola:

Višina sedeža pisarniškega stola mora biti lahko nastavljiva. Pnevmatska nastavitvena ročica je najlažji način za to. Višina sedeža, ki se giblje od približno 16 do 50 centimetrov od tal, mora delovati za večino ljudi. To omogoča uporabniku, da ima svoje noge ravne na tleh, s vodoravnimi stegni in roke ki so linerarno z višino mize.

Širino in globino sedeža.:

Sedež mora imeti dovolj širine in globine, da udobno podpira vsakega uporabnika. Običajno standard je 17-20 cm. Globina (od spredaj do zadnje strani sedeža) mora biti dovolj velika, da lahko uporabnik sedi s hrbtom proti naslonjalu stola, medtem ko pusti približno 2 do 4 palca med zadnjico koleni in sedežem. Nagib sedeža naprej ali nazaj mora biti nastavljiv.

Lumbalno podpora stola:

Podpora v spodnjem delu hrbta v ergonomskem stolu je zelo pomembna. Ledvena hrbtenica ima notranjo krivuljo, dolgotrajno sedenje brez podpore t vodi k pogrezanju (ki naravna naravno krivuljo) in obremenjuje strukture v spodnjem delu hrbtenice. Ergonomski stol mora imeti ledveno prilagoditev (višino in globino), tako da lahko vsak uporabnik dobi ustrezno prileganje, da podpira notranjo krivuljo spodnjega dela hrbta. Vsi dobri pisarniški stoli imajo dobro dedelano lumbalno podporo.

Naslonjalo:

Naslonjalo ergonomskega pisarniškega stola mora biti široko od 12 do 19 centimetrov. Če je naslonjalo ločeno od sedeža, mora biti nastavljivo po višini in kotu. Moralo bi biti sposobno podpreti naravno krivuljo hrbtenice, spet s posebno pozornostjo, namenjeno pravilni podpori ledvenega dela. Če sta sedež in naslon sedeža skupaj kot en kos, mora biti naslon nastavljiv v kotih spredaj in nazaj, z mehanizmom za blokiranje, ki preprečuje, da bi šel predaleč nazaj, ko uporabnik določi ustrezen kot.

Material sedeža:

Material na sedežu in naslonu stola mora imeti dovolj oblazinjenja, da je udobno sedeti dlje časa. Priporočljivo je, da ima tkanina, ki diha, prednost pred tršo površino.

Nasloni za roke:

Uradni nasloni za roke morajo biti nastavljivi. Omogočiti morajo udobno počivanje uporabnikov in sproščenost ramen. Komolci in spodnje roke morajo počivati ​​rahlo, podlaket pa med tipkanjem ne sme biti na naslonjalu za roke.

Vrtljiv pisarniški stol:

Vsak konvencionalen stol ali ergonomski stol bi se moral vrteti, tako da lahko uporabnik doseže različna področja svoje mize brez napora. Glede na današnje smerokaze je vsak pisarniški stol opremljen z vsemi zgoraj omenjenimi nastavitvami ali dodatki. Bolj malo pa je govora o tkaninah.

Katere so tiste tkanine ali materiali, ki so najbolj primerni za naše pisarniške stole?

Vsak material ima svoje prednosti in slabosti. Veliko je govora o usnju in bombažu ta sta za našo kožo najprimernejša. Bombaž in usnje dihata in s tem bo dihala tudi naša koža. Omembe je vredno tudi, da jih je čudovito čistih in vzdrževat. Kar pa se tiče viskoze, poliestra, na njiju pa boste morali pri pisarniškem stolu pozabiti. Materiala sta narejena iz plastike, katera izredno slabo vpliva na našo kožo še posebej ob tistih vročih mesecih. Torej v času poletju je zelo pomembno, da naša koža diha in da se ne obdajamo v neprožne in zadušljive materiale. Za nakup pisarniškega stola se je pametno posvetovati s ljudmi, ki jih oblikujejo ali s kakšnimi notranjimi arhitekti, tile bodo o svojem delu vedeli največ.