Zanimive stvari, ki jih lahko natisnete s 3D tiskalnikom

3D tiskalniki, so za mnoge še vedno precej abstraktna zadeva. To je razumljivo, saj se v gospodinjstvih pa tudi v pisarnah ne uporabljajo množično. Vendar pa lahko z njimi ustvarimo precej zanimivih in uporabnih stvari za vsakodnevno rabo.

Dan danes najbolj uporabni v industriji, arhitekturi, umetnosti, medicini, kjer se uporabljajo za izdelovanje za najrazličnejše prototipe, modele, makete, proteze, pa tudi to smo že slišali, da znanstveniki poskušajo natisniti kar cele organe.

3D tiskanje je sicer staro že več kot 30 let. Presenetljivo, glede na to, da se o tej tehnologiji več govori komaj zadnjih nekaj let. A o tem bomo kaj več napisali v kakšnem izmed naslednjih blogov, ko bomo podrobno spoznali tudi s kakšnimi materiali lahko tiskamo, kakšne 3D tiskalniki obstajajo in česa so zmožni. Morda pa tudi pokukamo v prihodnost in poskušamo predvideti kam nas bo ta tehnologija popeljala.

Spodaj smo izbrali nekaj zanimivih stvari uporabnih doma ali v pisarni, ki si jih lahko ustvarite sami – če le imate 3D tiskalnik.

  1. Za tiste, ki ste glasbeni friki in ne zmorete brez mp3 predvajalnikov in pametnih telefonov predlagamo stojalo za slušalke – kaj pa drugega!
  2. Za raznorazne drobnarije predlagamo, še kako praktične predalnike natisnjene po želji.
  3. Najverjetneje sploh niste vedeli da obstaja. Stiskalec zobne paste. Pametna priprava, mar ne?
  4. Obešalniki kljuke ter nosilci vseh vrst. Obesite svoja oblačila, ali pa izdelajte nosilec ter poličko za rože ali knjige.
  5. Za tiste, ki se radi sproščate na vrtu ali v delavnici – izdelajte si zatič za lopo na vikendu ali pa nastavljiv ključ.
  6. Ste kdaj hoteli brati s samo eno roko pa se vam je knjiga nenehno zapirala? Verjetno niste vedeli, da tudi za to obstaja rešitev. Natisnite si pripomoček za branje z eno roko. Če pa imate neurejeno knjižno polico si vsekakor morate natisniti stojalo za knjige.
  7. Je vaša posodica za trdo milo grda in umazana. Natisnite si novo!

 

  1. So vaše vizitke raztresene po vsej pisarni ter avtu. Ko jo potrebujete je pa ni? Umislite si škatlico za shranjevanje vizitk.

 

To je samo nekaj idej, kaj si s tiskalnikom lahko natisnete za preprosto domačo uporabo. Kot že rečeno bomo prihodnjič povedali nekaj o zgodovini 3D tiskanja.

Podrobno na https://birostore.com/