Kako shujšati, znanstveno dokazano, 3 preprosti koraki

Obstaja veliko poti kako izgubiti kilograme, jaz vam bom opisala eno, katere se tudi sama udeležujem in verjamem, da je izredno uspešna.  Večina diet za hujšanje, vas bo pustila lačne in nezadovoljne.  Če nimate železne volje, vas po lakota pognala do izgube.

3 stvari, ki so najbolj ključne pri tej dieti so:

-zmanjšala bo vaš apetit

-izgubili boste kilograme, ne da bi se pri tem počutili lačni

-izboljšalo bo vaš metabolizem

Sledi dietni plan, potrebno se je znebiti vseh sladkorjev in ogljikovih hidratov. Hrana, ki vsebuje te dve komponenti je ta, ki se najhitreje poigra s hormonom imenovanim inzulin, ta pa je naš prvi sovražnik za hujšanje.  Kadar gre inzulin dol, se lahko maščobe hitreje porabijo, ker nimamo več ogljikovih hidratov, ki bi jih najprej porabili. Še ena blagodejna učinkovina te diete je, da kadar se zmanjša inzulin potem se iz jeter izloči odvečni sodij in voda, ki pa zmanjša napihnjenost in odvečne kilograme. Zelo pogosto je, da izgubimo do 2-3 kg prvi teden zaradi vode, ki se je dolga leta nabirala.

Uživajte v vsakem obroku veliko zdravih maščob, proteinov in nizko kalorične zelenjave. Na dan bi morali zaužiti vsaj od 20-50g na dan. Visoka vsebnost proteinov v naši prehrani nam pomagajo tudi zmanjšati naše obsesivne misli, ki nas preganjajo in na,m ne pustijo shujšati. 

 

Zelenjava z nizko vsebnostjo kalorij:

-Brokoli, cvetača, špinača, ohrovt, brstični ohrovt, zelena zelenjava, kumarice, zelena…

Naj vam ne bo nerodno, ko si boste nabasali polni krožnik nizkokalorične zelenjave.

Olja, ki jih lahko uživamo:

-olivno, kokosovo, avokadovo ,maslo,…

Zelo pomembno je da uživamo 3 obroke na dan, če pa postanemo lačni še vmes pa lahko vključimo tudi četrtega.

Dvigovanje uteži 3x na teden je nas prvi plan, katerega se moramo držati. Postopek, kateremu moramo slediti je sledeči, najprej se ogrejemo, potem telovadimo in kasneje se pretegnemo. Ko boste dvigovali uteži boste s tem pomagali tudi svojemu metabolizmu, da se ne bo upočasnil, kajti kadar hujšamo se naš metabolizem upočasni.  Če bomo pridobili samo malo mišic nam bo to v veliko pomoč pri izgubi kilogramov.

Zadnja in tista, katere se vsi najbolj razveselimo pa je enkrat na teden moramo šokirati telo s ogljikovimi hidrati. Ta dan lahko jemo več kalorij. Seveda še vedno priporočamo, da poskusite zdrave kalorije kot so kvinoja, krompir, riž.

Vsi kadar se lotimo diete menimo, da moramo vedno jesti isto in da se ne smemo grešiti, a le ti grešni dnevi so zelo bistveni za zdrav um in zdravo telo. Seveda pa ne smemo pretiravati, kajti seveda teža, ki se bo nabrala ta dan bo tista odvečna teža, ki je v bistvu voda a bo po enem ali dveh dneh že odšla nazaj.