Profesionalno Krovstvo

krovstvoOseba z znanjem iz krovstva vam hitro ugotovi kje so težave z vašo streho.
Se spomnite kdaj je bila nazadnje strokovno pregledana vaša streha? Če je od tega minilo že dalj časa, bi morali malce premisliti in preveriti ali je vaša streha potrebna kakšnega popravila. Veliko streh kaže očitne kazalce puščanja, čeprav so nekatera komajda vidna. V vsakem primeru pa si lahko brez preventivnih pregledov nakopate veliko težav in stroškov, ki bi jih lahko prinesla nujna obnova strehe. Zato je najbolje, da se obrnete na strokovnjake, kakšno podjetje, ki je specializirano na področju krovstva.

Podjetje, ki se profesionalno ukvarja s krovstvom (www.klemaks-gradnje.si/krovstvo), lahko naleti na veliko poškodb pri vaši strešni kritini.

VREMENSKI VPLIVI

Strešne celice so lahko sčasoma zaradi vremenskih vplivov poškodovane, kakor tudi neustrezno nameščene. Kajti že ne preveč močan sunek vetra lahko povzroči veliko škode.

OBRABLJENI VIJAKI IN ODPRTINE

Še en problem v zvezi s ploščami strešne kritine so obrabljeni in poškodovani vijaki ter odprtine. Ti se lahko na primer ob močnem vetru zrahljajo ter se tako obrabijo kot ustvarijo prostor, skozi katerega lahko curlja voda. Voda se nato vpija v strešno kritino.

OSTALE TEŽAVE

Neustrezni postopki ogrevanja ter morebitni ekstremni vročinski pogoji lahko poškodujejo vašo strešno kritino tako, da lahko nastanejo mehurji.

Zelo pomembno je da ne prihaja do curljanja vode, saj lahko s časoma povzroči veliko škode v notranji izgradnji vašega doma.

Težave lahko povzroči tudi malta, saj lahko kamini in kamniti zidovi povzročijo puščanje vode. To v mnogih primerih povzroči puščanje v notranji membrani strehe.

ZAKLJUČEK

Obstaja več tipičnih razlogov za popravilo strehe. Če jih opazite pravi čas, lahko preprečite morebitne velike stroške v prihodnosti. A vendar se večina ljudi za popravilo strehe odloči, ko je že prepozno in je potrebna celotna zamenjava. Zato je najbolje, da na vsake toliko časa naročite strokovni pregled podjetja, ki se ukvarja s krovstvom. Le profesionalni in izkušeni krovci ter redni pregledi bodo bili zagotovilo, da težav s strešno kritino ne boste imeli.