Izdelava zanesljive spletne trgovine

spletna-trgovinaSpletna trgovina, ki svojim uporabnikom ponuja enostavno nakupovanje, bo lahko računala na vračanje kupcev. Nikoli ne bodite prepričani, da so vaše ideje dovolj za izdelavo idealne spletne trgovine. Spodaj so napisane točke, ki opisujejo kaj uporabniki spletnih trgovin od njih pričakujejo:

 

 

 

  1. Prva stran mora biti primerno oblikovana in zanimiva, saj je prvi stik s potencialnim kupcem, ki je izredno pomemben. Zato je vanjo potrebno vložiti veliko časa in truda, da bo pritegnila in že takoj prepričala obiskovalca vaše e-trgovine. Dobro je, če vlkjučite še tedenske in mesečne ponudbe, saj lahko s poudarkom na določenih izdelkih iz različnih kategorij še povečamo priljubljenost in rast spletne trgovine.
  1. Izdelava spletne trgovine mora biti narejena v skladu s vsemi predpisanimi standardi ter mora dajati kupcem občutek zaupanja in zanesljivosti. Ne pozabite na pomembne podatke kot so naslov, kontaktni podatki ter morda kakšne fotografije podjetja ali zaposlenih.
  1. Izpostavite cene ter dostavne stroške, da bodo kupci takoj seznanjeni s stroškom nakupa in pridobili boste na zaupanju.

  1. Generalni izgled spletne trgovine naj bo jasnega in modernega izgleda, da uporabnika prepriča tako vsebinsko kot vizualno. Veliko nakupovalcev v spletnih trgovinah zanimajo zanimivi in dobri izdelki, hitro delovanje spletne strani ter številne promocije in ugodnosti.
  1. Iskanje in izbira filtrov je zelo pomemben del spletne trgovine, saj lahko tako uporabniki hitreje in lažje najdejo iskane izdelke. Možnost filtriranja ponujajo skoraj vse spletne trgovine, ki imajo tako izdelke ločene po številnih kategorijah. Uporabnikom filtri olajšajo spletni nakup.
  1. Zanesljiva cena in takoj preračunana skupna cena je edina možnost, da vam uporabniki zaupajo. V kolikor ti podatki niso zanesljivi, veliko uporabnikov zapusti spletno trgovino.
  1. Ocene in komentarji kupcev, kjer lahko uporabniki delijo informacije in izkušnje ter izražajo mnenja o opravljenih nakupih bo zagotovo pritegnila obiskovalce, saj bodo lahko prodajalce dodatno preverili. To je zelo pomembno za spletno trgovino, predvsem iz stališča zaupanja uporabnikov. Če bodo vaši kupci izražali pozitivne ocene in izkušnje, bodo obiski in nakupi spletne trgovine zagotovo narasli.

Zapomnite si, da je prva stran poglavitnega pomena pri izdelavi spletne trgovine. Informacije s katerimi boste uporabnikom postregli na prvi strani bodo že v začetku definirali vaš končni uspeh. Naj bo vaša spletna stran moderna, zanimiva ter z jasno vsebino. Potrudite se, da boste pridobili zaupanje potencialnih kupcev in ustvarite uspešno spletno trgovino.

Vir: Multimedija.si spletne trgovine