Foltene in njihovi izdelki

Številne klinične študije izvajajo kažejo, da so Foltenovi izdelki učinkoviti proti izpadanju las in zmanjšujejo izpadanja las. Testi tolerance so pokazali, da so izdelki popolnoma varni, če se uporabljajo v skladu z običajnimi ali razumno predvidljivih pogoji uporabe.

foltene-izdelkiDosedanje znanje o uporabi teh izdelkov s strani velikega števila potrošnikov po vsem svetu potrjujejo, da nimajo stranskih učinkov. Priporočamo izdeleke za vse moške in ženske, ki imajo težave z izgubo las, ljudi, ki bi lahko opazili dodatne lase v svoji krtači ali glavniku, ljudi s suhimi tankimi, razrečenimi lasmi, ter za lasje, ki so mlahavi ali brez življenja, ki se enostavno zlomijo. Prav tako se izdelke Foltene priporoča za kemično poškodovane lase (www.stiria.si).
Izdelki so bil preizkušen in razvit za uporabo pri odraslih. Ne spodbujajo njihovo uporabo pri otrocih. Izdeleki so varni za uporabo, predlagajo, da se pri uporabi na otrokih odrasla oseba odloči, ali jo bo uporabila na otroku in da bo uporabo pod nadzorom. Popolnoma varna je uporaba med nosečnostjo. Koristna je tudi pri negi, saj je pri ženskah to zelo kritični trenutek, v katerem so lasje oslabljeni.

Uporaba izdelkov med kemoterapijo nebo povzročila, da lasje ne bodo prenehali izpadati zaradi kemoterapije, bodo pa pomagali stanju in krepitviji las, ko bodo začeli ponovno rasti.Pri  kemoterapiji se obrnite na svojega zdravnika, pred uporabo izdelkov. Pri zdravljenju razdražene ali poškodovane kože, prosim počakajte, da se stanje počisti pred uporabo Foltenovega izdelka in za zdravljenje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom ali dermatologom. Uporabljajo se lahko brez težav na laseh, ki so naravni ali barvni in so celo priporočljivi, ker imajo tudi moč prestrukturiranja, na laseh, ki so bili poškodovani s kemijskimi postopki. Vendar se ne smejo uporabiti za razdraženem in poškodovanem lasišču, zato priporočajo, da počakate nekaj dni po tem, ko so bili lasje obarvani saj kemične obdelave ponavadi povzročajo manjša draženja lasišča.
Foltene je zasnoval izdelke tako, da so združljivai z drugimi izdelki za nego las. Za največjo učinkovitost, uporabite izdelek po šamponiranju z blagim šamponom. Priporočljiv za uporabo je njihov šampon za redčenje las.

Izdelki od Foltena so kozmetični in tako ne zahtevajo nobenega recepta in so na voljo.
Kako pogosto se lahko izdelek uporablja je napisano v navodilih za uporabo znotraj paketa.

Proizvodi so zasnovani tako, da ostanejo na laseh. Zato se ne uporabljajo pred šamponiranjem ampak po šamponiranju. Izdeleki s svojo tolerantnostjo  omogočajo uporabo na daljša obdobja, če je to potrebno in brez stranskih ućinkov. Priporočljivo je izvesti masažo, kadar je izdelek razpršen na območje lasišča (običajno 2-3 minut). Izdelki niso strupeni. Vendar so namenjeni za lokalno uporabo in izdelek ni namenjen za notranjo uporabo. Če bi se izdelek zaužil je nevarnost odvisna glede na količino zaužitega izdelka kot tudi starostjo, v takšnih primerih je priporočljivo da se posvetuje z zdravnikom. Foltene kot podjetje stoji za kakovostjo in kvaliteto svojih izdelkov, širom po svetu. Njihovi izdelki so na voljo širom sveta, in trgu že imajo svojo prepoznavnost, katera samo še raste in se povečuje iz leta v leto.