Kako shujšati in povečati mišično maso

dieta in hujšanjeKadar želite biti na dobri poti, da preoblikujete svoje telo in povečujete zgradbo mišic oziroma njihovo maso. Približno 40 minut kasneje po vadbi imejte še en majhen prigrizek. To ohranja vaš sistem stabilen. Zadnji in najpomembnejši prigrizek traja 1 uro po drugem.  Beljakovine naj bodo vaša prva prednostna naloga, saj so najpomembnejši gradniki za mišično maso. Poskrbite, da jih boste dobili v telo nekaj vsakič, ko jeste. Cilj je približno 1 1/2 grama beljakovin na funt telesne teže. Ogljikovi hidrati vam dajejo energijo in prisilijo beljakovine v mišičnih celicah, ampak porabijo preveč in boste imeli težko poiskati čas, da se kasneje znebite telesnih maščob. Zaužite približno 1/3 vaše dnevne količine ogljikovih hidratov približno 1 1/2 ure pred treningom in potem ostalo kasneje, boste imeli veliko energije in ogljikovi hidrati se ne bodo shranili v telo kot maščobe.

Hujšanje s povečanjem mišic

Prebava zelenjave traja dolgo in porabi veliko energije za vaš sistem in da se počutite polni in zadovoljni. Če boste poiskušali da bi jedli prehrano z veliko škroba… to ne deluje. To je le nekaj stvari, ki jih je treba prilagoditi vašim režimu prehranjevanja kadar želite doseči povečanje oziroma grajenje mišične velikosti oziroma mase. Ne pozabite, da boste potrebovali tudi disciplino, motivacijo, vztrajnost in predvsem potrpežljivost … Vztrajajte in vredu in rezultati bodo prišli.

BodyBuilding treningi

Večina bodybuilderjev močno omejuje njihov kardio. Teža usposabljanja in treningi za moč so lahko opravljeni na veliko načinov. Obsežni oves, nizka beljakovinska maščoba, oreški, maslo, in lan za povečanje hormona. Ne izpustite obroke ali da bi jedli manj, bolje bi bilo, da bi jedli 5 manjših obrokov na dan, za razliko od 3 večje narave. Glede količine zaužite hrane je zdravo upoštevat princip Zajtrk> Kosilo> Večerja. Počitek prav tako igra pomembno vlogo pri procesu povečanja grajenja mišie ter njene mase, potrebno je vzeti minuto odmora med sklopi. Nadaljuje z izgradnjo večih mišic, povečujte količino teže na daljše časovne obdobje.Vodite se z nečim, da vas odvrne od obupanja. Na primer, prijatelji ali glasba.Če gledate televizijo, delajte hitre treninge, ko pridejo reklame. Dobro pravilo za povečanje prostornine: visoka teža, kratke ponovitve. Prsni koš in biceps sta za usposabljanje najpomembnejša treninga.Če ste prekomerne telesne teže, poskusita, da ne jeste preveč. Lahko imaste mišice, vendar pa bi so skrite pod maščobo. Mnogi ljudje pogosto izgubijo obliko med vadbo in gredo nazaj na biceps vadbo. To povzroča bolečine v hrbtu in kadar mišice niso ustrezno usposobljene.Vadba vsak dan, je zelo koristna. Ne skrbite, ne boste si škodili, ker vaše mišice počivajo v spanju. Imejte v mislih tudi, da na vašo sposobnost za izgradnjo mišic lahko vpliva genetika in spol.

Nekateri ljudje imajo genetsko predispozicijo za izgradnjo mišic, kar jim omogoča povečavo, grajenje mišične zgradbe ali mase  v celoti enostavno. Drugi ljudje morda morajo eksperimentirati z različnimi prehranjevalnimi navadami in rutinami usposabljanja, da bi našli tisto kar deluje najbolje za njih. Ključnega pomena je dobro znanje in poznavanje svojega telesa in sposobnosti, da se lahko skreira neke vrste plan/načrt glede prehrane, načina vadbe, pogostosti, intenzivnosti, načinom življenja itd., vključujoč s pomočjo predhodno napisanih podatkov, ter nasvetov.