Barvni tonerji za domačo uporabo?

Zakaj barvni tonerji?
Laserski tiskalniki so dražji, zagotavljajo pa boljšo kakovost tiska in tiskajo hitreje. Zanje se odločajo v prvi vrsti v podjetjih oziroma tam, kjer je potrebno veliko tiskati, ker so cene naprav v zadnjih letih precej padle, pa se vse pogosteje uporabljajo tudi doma.

Več info na: http://birostore.com/tonerji 

tonerji Brothertonerji Canontonerji epson

Zakaj bi se odločili za tiskalnik, za katerega se uporabljajo barvni tonerji, tudi doma?
1. Barvni tonerji so dražji od barvnih  kartuš, a so tudi veliko bolj zmogljivi. Menjave so potrebne redkeje.
2. Če tiskalnika ne uporabljate redno, ni strahu, da bo prišlo do mašenja šob za tisk, saj poteka tisk pri laserskih tiskalnikih drugače.
3. Barvi tonerji oziroma barvni laserski tiskalniki so najboljši za tiskanje slik, in prav te so najpogostejši razlog, da potrebujemo tiskalnik doma – fotografije lahko natisnete v takšni kakovosti, da so primerne tudi za okvirjanje.
4. Tiskate veliko? Kartuše je treba pogosto menjati, tisk pa je izjemno počasen.Kadar se tiska večja količina, na primer seminarske naloge, lahko to traja tudi ure dolgo, laserski tiskalnik pa opravi z delom precej hitreje.

tonerji HPtonerji Minoltatonerji Kyocera
Kdaj se odločiti za barvni laserski tiskalnik?
Za lep ter hiter tisk doma pogosto zadostuje laserski tiskalnik s črno kartušo, razen v primeru, da so barvni tonerji nujni zaradi tiskanja v barvah – kadar oblikujete razpredelnice, grafe, logotipe, slike in druge grafične elemente. Prav tako je dobro razmisliti o tem, kako pogosto barvni tisk potrebujete. Barvni tonerji se finančno vsekakor ne obnesejo, če lahko takrat, ko morate tiskati v barvah, za to poskrbite veliko ceneje, če nesete svoje dokumente v tisk podjetju, ki se s tem ukvarja – in barvni tisk dandanes nudijo marsikje.
Odločitev, da boste imeli barvni laserski tiskalnik doma, naj bo torej dobro pretehtana. Kadar barvni tonerji niso nujni, je najbolje izbrati laserski tiskalnik, ki tiska zgolj s črnim barvilom – ti so za domačo uporabo najbolj optimalni.

tonerji Kyoceratonerji Ricohtonerji Samsung

Danes skorajda ni več nikogar, ki  ne bi tudi doma potreboval tiskalnika – slej kot prej si namreč zaželimo natisniti fotografije, potrebujemo etikete, natisniti je potrebno kak šolski projekt, razne obrazce … Če vam pri tem kakovost tiska niti ni pomembna, boste gotovo izbrali enega cenejših tiskalnikov oziroma multifunkcijskih naprav, ki omogočajo, da jih uporabljate hkrati kot tiskalnik, napravo za fotokopiranje in tudi kot optični čitalnik (»skener«). Te naprave večinoma tiskajo z »ink jet« tehnologijo, kar pomeni, da uporabljajo za tisk kartuše s tekočim barvilom. Če potrebujete boljšo kakovost in hitrejši tisk, pa se boste verjetno odločili za laserski tiskalnik, kjer skrivajo barvilo v prahu črni in barvni tonerji.

tonerji Sharptonerji Xerox